Database

Gegevens opslaan en in dezelfde applicatie onder brengen, dit is mogelijk. Makra Automatisering ontwikkelt informatiesystemen waar alle gegevens in een database aantoonbaar kunnen worden gemaakt.

Relationele Databases
Als informatie al in digitale vorm aanwezig is, dan is dit in de meeste bedrijven onder een niet gestructureerde vorm zoals tekstverwerkersdocumenten, rekenbladen,… Dat dit niet de meest optimale vorm is om gegevens bij te houden wordt snel duidelijk als deze gegevens hergebruikt of geanalyseerd moeten worden.

Wat is een Relationele Database?
Om gegevens te analyseren of te hergebruiken moeten de gegevens gestructureerd worden opgeslagen in aparte tabellen. Die tabellen zijn onderling met elkaar gerelateerd via relaties. Deze manier van databeheer is de enige correcte. Het opzetten van de juiste relationele gegevensstructuur voor uw database is een éénmalig maatwerk dat enkel met de nodige kennis en ervaring tot een goed einde kan gebracht worden.

Het terugverdieneffect!
Alleen met een relationele database als basis is het eenvoudig om allerhande tools te maken voor het analyseren en hergebruiken van opgeslagen informatie. Deze tools kunnen door uzelf of door een derde partij ontwikkeld worden. Het aantal tools dat gebruik maakt van steeds dezelfde gegevens neemt alsmaar toe. Hierdoor wordt het bedrijf doorzichtig en worden tijdverslindende taken geautomatiseerd. De éénmalige ontwikkelkost wordt hierdoor eenvoudig terugverdiend door efficiëntere beleidsvoering via de analyse, en steeds terugkerende tijdwinst bij alle taken. Reeds op korte termijn worden de gedane kosten een grote kostenbesparing.

MS Access is vooral bekend door zijn integratie met MS Word en MS Excel in MS Office. Hierdoor is het beschikbaar in de meeste bedrijven. Het is uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote databases. Het biedt zowat alle mogelijkheden die zijn grotere broer MS SQL Server biedt. Zo kan bijvoorbeeld één centrale database gelijktijdig gebruikt worden door verschillende werkstations. De beschikbare informatie wordt indien nodig beveiligd, zodat ze slechts selectief beschikbaar is.

Om gebruik te maken van bovenstaande service, vul onderstaand formulier in en verstuur deze dan nemen we contact met u op.